Cover
RAPPORT

Tijd voor implementatie van verantwoorde datadiensten

De trias analytici voor responsible data science

Organisaties ontwikkelen in toenemende mate datadiensten die gebruik maken van zelflerende algoritmes. Deze algoritmes zijn veelbelovend omdat ze automatisch regels en patronen extraheren uit data waarmee beslissingen of voorspellingen gemaakt worden. Het gebruik van zelflerende algoritmes brengt tevens nieuwe uitdagingen met zich mee. In dit whitepaper introduceren we deze uitdagingen en beschrijven we hoe organisaties ze kunnen adresseren.

Hoe kunnen organisaties op een verantwoorde manier datadiensten ontwikkelen en inzetten?

Voorafgaand aan het schrijven van dit document heeft een aantal interviews plaats gevonden met stakeholders van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). Het doel van deze interviews was om inzicht te krijgen in de uitdagingen die organisaties tegenkomen tijdens big data projecten. Naar aanleiding van deze interviews is besloten om bovenstaande hoofdvraag te benaderen vanuit drie invalshoeken. Ten eerste, wat is de regulering omtrent de verwerking van persoonsgegevens. Ten tweede, hoe werken de methodes achter zelflerende algoritmes en wat zijn randvoorwaarden voor een verantwoorde toepassing. Ten derde, welke technieken helpen bij het anonimiseren van persoonsgegevens en hoe kunnen partijen gezamenlijk datadiensten ontwikkelen zonder gevoelige informatie te hoeven delen.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.