Cover
RAPPORT

Perspectives

The Career Marketplace: what the future of work looks like

Een dynamisch alternatief voor de traditionele loopbaan benadering

In het kort

  • Minder dan de helft van de werknemers gelooft dat hun werkgever nuttige tools biedt om hun loopbaan te plannen (44%) of kansen biedt om door te groeien (43%).
  • Door het in toenemende mate inzetten van externe medewerkers, is bij medewerkers vraag naar ontwikkelingsmogelijkheden die cruciaal zijn voor de (blijvende) inzetbaarheid en doorgroei binnen een dynamische organisatie en arbeidsmarkt.
  • Het begrip traditionele carrière planning verschuift van een HR gedreven one-size-fits-all programma naar een initiatief gericht op de business en gedreven door talent.

Op de huidige arbeidsmarkt zijn werknemers niet per se op zoek naar een nauw gedefinieerde loopbaan van een reeks posities op de carrière ladder. Evenmin zijn de meeste van hen op zoek naar een levenslange loopbaan bij één werkgever. Werknemers zijn op zoek naar méér dan een baan — ze verwachten werkervaring op te kunnen doen die aansluit bij hun waarden en voorkeuren. Ook is het voor hen belangrijk dat ze nieuwe vaardigheden kunnen ontwikkelen zodat ze inzetbaar blijven op de bestaande onvoorspelbare arbeidsmarkt waar het beschikken over relevante vaardigheden een moderne vorm van baanzekerheid is.

Om organisaties te helpen bij te blijven met de steeds veranderende eisen aan personeel en met de veranderlijke wensen en verwachtingen van de moderne beroepsbevolking, is er nu het career marketplace model. Dit model biedt een flexibel en dynamisch alternatief voor de traditionele loopbaan benadering. Het verbindt medewerkers met ontwikkelingsmogelijkheden die aansluiten op hun behoeftes en biedt tegelijkertijd werkgevers toegang tot een brede pool van essentieel talent voor hun organisatie.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.