Cover
RAPPORT

Beroepscompetentieprofiel Compliance Officer

Een herijking

De leden van de kennistafel beroepscompetentieprofiel compliance officer hebben de afgelopen periode het profiel uit 2005 herijkt. Daarbij is opnieuw gekeken naar de essentie van het beroep van de Compliance Officer en diens positie, relevante ontwikkelingen en trends en wat dit uiteindelijk betekent voor diens competenties. Vooral ingegeven door de sterke toename van het aantal Compliance Officers buiten de financiële sector over de afgelopen 10 jaar, is in dit profiel gekozen voor een generieker en breder toepasbaar kader.

Omdat compliance in de praktijk op uiteenlopende wijze wordt geïnterpreteerd, heeft de Vereniging voor Compliance Officers een gemeenschappelijke noemer gedefinieerd voor de volle breedte die beroep en functie kennen. Het spreekt vanzelf dat deze beschrijving van het beroep beschouwd dient te worden als een dynamisch gebruiksdocument, een kapstok voor professionele beroepsontwikkeling: inhouds- en vakgericht, aansluitend op discussies binnen de VCO en recente publicaties.

 

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.