Cover
RAPPORT

Toekomst in aanpak van verzekeringsfraude

Het maatschappelijke belang van fraudebeheersing

Verzekeraars hebben een belangrijke maatschappelijke rol en bijbehorende verantwoordelijkheid. Verzekeraars bieden zekerheid en bescherming bij financiële risico’s opdat burgers en bedrijven zich kunnen ontwikkelen en ondernemen.

Door digitale en technologische veranderingen vindt een verschuiving plaats in het verzekeringslandschap. Traditionele risico’s verdwijnen, klanten veranderen, nieuwe aanbieders en verzekeringsvormen komen op de markt. Risico’s en aanbiedingsvormen van verzekeringen wijzigen en verzekeraars moeten daarin mee. De uitdaging is om de veranderende wereld als kans te beschouwen en in te spelen op de wijzigende omstandigheden.

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent ook optreden tegen malafide klanten en relaties. Naleving van regelgeving en de wens de eigen reputatie te beschermen, spelen een rol op het terrein van fraudebeheersing. Het grootste belang om fraudeurs te dwarsbomen, ligt echter in bescherming van de belangen van bonafide klanten.

Om hun rol in de toekomst te blijven vervullen, is het noodzakelijk dat verzekeraars zich richten op innovaties en nieuwe producten. Waar kansen kunnen leiden tot veranderende processen en producten ontstaan helaas ook nieuwe bedreigingen op het gebied van verzekeringsfraude. Een gewijzigd risicolandschap levert nieuwe vormen van fraude op. Bij iedere ‘next step’ die een verzekeraar zet, is het goed stil te staan bij de veiligheids- en integriteitsrisico’s voor de financiële sector.

 

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.