Cover
PUBLICATIE

Solidariteitsmonitor 2020

Solidariteitsmonitor door het Verbond van Verzekeraars

Volgens de vierde Solidariteitsmonitor van het Verbond van Verzekeraars nam de verzekerbaarheid van vier van de vijf veelvoorkomende particuliere verzekeringen in 2020 iets toe ten opzichte van voorgaande jaren. Dit komt doordat de afwijzingspercentages bij deze verzekeringen in veel gevallen zijn gedaald.

“Tegelijkertijd zien we in de monitor dat de verschillen in premie voor overlijdensrisicoverzekeringen (ORV) toenemen. Deze ontwikkeling is mogelijk toe te schrijven aan enkele nieuwe toetreders op de markt die lage premies vragen aan (potentiele) klanten die niet roken, gezond leven etc. De ORV-premie is sowieso de afgelopen jaren gedaald: in 2009 was de gemiddelde premie voor nieuw afgesloten ORV-verzekeringen nog € 450,- per jaar, in 2020 is dit net iets meer dan € 250,- per jaar. De betaalbaarheid van overlijdensrisicoverzekeringen is daarmee marktbreed sterk verbeterd,” aldus Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond in een toelichting op de monitor. “Daarom maken we ons niet direct zorgen over de toegenomen verschillen, maar blijven we deze ontwikkeling nauwlettend in de gaten houden.”

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.