Cover
RAPPORT

Jaarrapportage Transportcriminaliteit 2017

Polie | Landelijke Eenheid

Afgelopen jaar registreerde de politie 237 ladingdiefstallen in Nederland. Daarmee is het aantal nagenoeg gelijk gebleven met de 232 diefstallen in 2016. Dat blijkt uit de Jaarrapportage Transportcriminaliteit 2017 van de politie.

De politie ziet een kleine daling in het aantal gestolen voertuigen. In 2017 werden er 95 voertuigen gestolen, in 2016 waren dat er nog 106. Het aantal voertuigen die met lading gestolen werden, steeg in 2017 van 25 naar 34.

Hotspots
Binnen de gemeente Venlo vonden afgelopen jaar de meeste ladingdiefstallen plaats. Parkeerplaats Venlose Heide aan de A67 en het industriegebied TradePort West waren in 2017 volgens de politie de onbetwiste hotspots.

Centraal aangifteloket
Vrachtwagenchauffeurs kunnen sinds mei vorig jaar via het nummer 088-00874444 telefonisch aangifte doen bij een centraal aangifteloket. Ruim 20 procent van alle aangiftes is vorig jaar via het loket bij de politie binnengekomen. De politie noemt dit een goed resultaat, maar roept gedupeerde ondernemers op om nog vaker gebruik te maken van dit loket. Elke goede aangifte helpt de politie en justitie namelijk in strijd tegen ladingdiefstallen

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.