Cover
RAPPORT

Een gezonde sector, betrokken bij de klant

Beleidsplan 2017 - Maatschappelijk en ondernemend.

Maatschappelijk en Ondernemend. Gestoeld op die twee pijlers presenteerde het Verbond van Verzekeraars vorig jaar zijn visie en plannen voor de periode 2016-2018. Het zijn twee pijlers die onmogelijk los van elkaar gezien kunnen worden. De verzekeringssector heeft een beweging gemaakt in de richting van een meer maatschappelijke lobby, meer dan vroeger redenerend vanuit de wensen die leven in de samenleving en de behoeften van de klanten. Maar dat alles houdt geen stand als je daarnaast niet óók zorgt dat je bedrijfseconomisch gezond blijft. En dat is in deze turbulente tijden al lastig genoeg

Businessmodellen onder druk

Ga maar na: de rentestanden zijn al lange tijd lager dan ooit, premie-inkomsten staan onder druk, marges krimpen, de economie wordt alleen maar dynamischer en flexibeler, de bevolkingssamenstelling wordt anders en mede daardoor verandert ook de arbeidsmarkt. Daarbij worden strenge eisen gesteld aan de soliditeit van bedrijven, neemt de regulering toe, nationaal en Europees, net als de concurrentie. Uit bekende kringen, maar soms ook uit onverwachte hoeken. Al die zaken grijpen diep in op de businessmodellen van verzekeraars.

Een gezonde sector, betrokken bij de klant. Daar blijft het Verbond ook in 2017 gemotiveerd en doelgericht aan werken.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.