Cover
RAPPORT

Checklist voor nieuwe arbowet

Gezond Verbond

Een uitbreiding van het verplicht preventief spreekuur, het recht op een second opinion bij een andere bedrijfsarts en een andere rol voor die bedrijfsarts. Het zijn maar een paar voorbeelden van de aanpassingen die de Arbowet 2017 in petto heeft. Werkgevers, waaronder verzekeraars, krijgen een jaar de tijd om alle wijzigingen te implementeren. Om ze een beetje op weg te helpen, hebben het Verbond, Zorgverzekeraars Nederland, FNV, CNV en De Unie een checklist samengesteld.

In de checklist worden in totaal elf punten op een rij gezet. Per onderwerp wordt weergegeven wat de wijzigingen inhouden en vervolgens wat de werkgever het beste kan doen. Meer informatie over de checklist en de Arbowet 2017 is te vinden op gezondverbond.nl.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.