Cover
RAPPORT

Blockchain voor dummies

Alles dat je altijd al wilde weten over blockchain

Wat is blockchain? Wat kun je er wel mee? Wat niet? Is het handig voor verzekeraars? En hoe werkt dat nou eigenlijk met die bitcoins? Onder de veelzeggende titel Everything you always wanted to know about BLOCKCHAIN organiseerde het Verbond in december een tweetal bijeenkomsten over deze nieuwe technologie.

Het onderwerp leeft. En niet zo zuinig ook. Dat blijkt niet alleen uit de belangstelling voor de twee bijeenkomsten, maar vooral ook uit het aantal vragen dat tijdens die bijeenkomsten wordt gesteld. Hoe lang worden transacties bewaard? Zijn bitcoins betrouwbaar? Hoe weet ik naar welk adres ik een transactie moet sturen? Veel vragen van de aanwezige verzekeraars spitsen zich toe op privacy, maar volgens Jacob Boersma van Deloitte zal de technologie op dit vlak geen belemmerende factor zijn. “Eerder de wetgeving.”

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.