Cover
RAPPORT

Zorgthermometer: Verzekerden in beeld 2019

Inzicht in het overstapseizoen

Met deze jaarlijkse publicatie geven we inzicht in de trends rondom de hoogte van de premie, het aantal overstappers, de keuzes betreffende het eigen risico, de marktaandelen van de zorgverzekeraars, enzovoort. Dit keer nemen we ook een kijkje in de keuken van vergelijkingssite Independer. Hoe beleven zij het overstapseizoen?

Per 2019 is 7% van de verzekerden van zorgverzekeraar gewisseld. Een deel van hen koos voor een kleine zorgverzekeraar. Het marktaandeel van de kleine zorgverzekeraars blijft stijgen: van 9,3% in 2010 naar 14% in 2019. De 4 grote zorgverzekeraars leveren ook dit jaar wat marktaandeel in, maar het totaal van deze 4 ligt nog steeds boven de 85%. EUCARE is nieuw toegetreden tot de zorgverzekeringsmarkt.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.