Cover
RAPPORT

Zorgthermometer: Inzicht in de ouderenzorg

Publicatie

70 is het nieuwe 50 hoor je wel eens. En dat zou zomaar kunnen kloppen, want we worden steeds ouder en blijven daarbij gelukkig ook langer fit. 1 op de 5 Nederlanders is nu 65-plusser. In 2030 is dat opgelopen tot 1 op de 4. In deze Zorgthermometer brengen we de ouderenzorg in Nederland in beeld. Nu en in de toekomst.

De effecten van het ouder worden zijn op allerlei vlakken merkbaar, en dan hebben we het niet over grijze haren en rimpels. In 2017 gaven we in totaal 28 miljard uit aan ouderenzorg. In deze Zorgthermometer kun je lezen hoe de kosten verdeeld zijn. We kijken daarbij niet alleen naar specifieke ouderenzorg, zoals wijkverpleging. We zoomen ook in op ouderen die voor zorg naar de huisarts, het ziekenhuis of de spoedeisende hulp gaan.

Dat oud worden niet altijd meevalt ervaren verplegenden en verzorgenden in De ParticipatieKliniek. Confronterend, is hun conclusie. En misschien voor jou, als lezer, ook wel. Hoe belangrijk het is om baas over je eigen leven te blijven, dat vertelt Roger Ruijters, bestuurder bij een grote zorginstelling voor ouderen. Oud worden moet tenslotte wel leuk zijn.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.