Cover
RAPPORT

Ook de huizenmarkt is niet immuun voor het coronavirus

Themabericht Carola de Groot en Lisanne Spiegelaar

De uiteindelijke impact van het coronavirus op de huizenprijsontwikkeling is afhankelijk van de duur van de
periode waarin het virus de economie en samenleving goeddeels platlegt.

Op dit moment nemen we aan dat het virus in het tweede kwartaal onder controle komt, waardoor de economie in de tweede helft van 2020 en in 2021 weer geleidelijk normaliseert. In dit scenario gaan we niet uit van een daling van de huizenprijzen. Ook vormen verschillende factoren een fundament onder de huizenprijsontwikkelingen. Zo beperkt het aangekondigde pakket van overheidsmaatregelen de impact van het virus op de werkloosheid. Ook is de rente nog altijd laag. Bovendien loopt het woningtekort de komende jaren alleen maar verder op. Deze factoren gaan op den duur weer de boventoon voeren in de ontwikkeling van de huizenprijzen. Hierdoor verwachten wij dat deze, als de fase van economische neergang door het coronavirus achter ons ligt, gestaag maar zeker verder stijgen.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.