Cover
RAPPORT

Eerst kopen of eerst verkopen?

Een empirische analyse van de strategieën van doorstromers op de woningmarkt

In dit paper bekijken we de manier waarop doorstromers op een lokale markt van woning wisselen, en meer specifiek of ze beginnen met de verkoop van hun oude woning of met de aankoop van een nieuwe.

Veranderingen in de doorstroomstrategie kunnen grote gevolgen hebben voor de markt. Als, bijvoorbeeld, aanvankelijk elke doorstromer eerst koopt, maar vanaf een bepaald moment elke nieuwe doorstromer eerst verkoopt, leidt dat ertoe dat er veel meer woningen te koop worden aangeboden, terwijl er nog maar weinig verkocht worden (Moen et al, 2019). De aanleiding tot zo’n omslag kan een verandering in verwachtingen over de ontwikkeling van de woningmarkt zijn, van optimisme naar pessimisme, en de gedragsverandering die hierdoor wordt veroorzaakt draagt er dan toe bij dat die verwachting werkelijkheid wordt.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.