Cover
PUBLICATIE

Factsheet arbeidsmarkt Financiële dienstverlening

Publicatie over de krimpende/veranderende financiële arbeidsmarkt

De financiële dienstverlening is de enige sector in de economie waarin het aantal banen van werknemers structureel krimpt. UWV verwacht dat de banenkrimp ook de komende jaren doorzet, hoewel de relatieve omvang van de krimp iets afvlakt.

Toch komen er ondanks de banenkrimp ook veel vacatures bij. Dit heeft onder meer te maken met vervanging van personeel door de vergrijzing en verschuivingen in gevraagde beroepen. In het hogere financiële segment neemt het aantal banen daarom juist toe. Dit geldt ook voor specialistische ICT-beroepen. Voor werkzoekenden zijn er binnen de financiële sector vooral kansen op hoger en wetenschappelijk niveau. Goede kansen zijn er bijvoorbeeld voor financieel specialisten zoals inkopers, (assistent) accountants en belastingadviseurs. Ook voor specialistische ICT-functies zijn de kansen goed. Denk hierbij aan programmeurs, systeemontwikkelaars en BI (Business Intelligence) specialisten.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.