Cover
RAPPORT

Arbeidsmarkteffecten corona-crisis

inventarisatie acute tekorten en overschotten

Met deze publicatie zorgt UWV voor een actueel beeld van de tekorten en overschotten op de arbeidsmarkt als gevolg van de coronacrisis.

In de ene sector valt het werk stil, maar in de andere sectoren is juist veel vraag naar personeel. Dat laatste is bijvoorbeeld te zien in de zorg, de land- en tuinbouw en de logistiek. In de horeca, evenementenbranche, kappers en wellnesscentra ligt het werk juist helemaal stil. In andere sectoren hebben ondernemers het erg lastig om open te blijven of door te werken: bijvoorbeeld kledingwinkels, bouwbedrijven, vakantieparken, de reisbranche en delen van de industrie. Dat kan komen door vraaguitval, de regels rond sociaal contact en afstand of omdat de toelevering van materialen uit het buitenland hapert. Maar binnen een sector kan de situatie van bedrijf tot bedrijf verschillen.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.