Cover
RAPPORT

Monitor koopwoningmarkt

Dynamiek op de koopwoningmarkt stabiliseert in 2017

Het aantal door het Kadaster in het derde kwartaal van 2017 geregistreerde transacties van woningen (bijna 61.400) betekent een geringe stijging in vergelijking met het vorige kwar-taal en met het derde kwartaal in 2016. Het aantal door de NVM geregistreerde verkochte woningen in het derde kwartaal van 2017 (bijna 41.000) ligt iets lager dan in het tweede kwartaal, wat past in het normale seizoenspatroon van de koopwoningmarkt. De stijging ten opzichte van het derde kwartaal van 2016 is echter minimaal te noemen. De hypotheken-markt laat eveneens een stabiliserende tendens zien; met name bij het aantal door HDN ge-registreerde hypotheekaanvragen.

In alle woningmarktgebieden is nog wel sprake van verdere koopprijsstijgingen. De NVM meet in het derde kwartaal van 2017 een procentuele mutatie van de mediane koopprijs met +9,7% ten opzichte van een jaar geleden en ook de Prijsindex Bestaande Koopwoningen (van het CBS en Kadaster) neemt met 7,6% toe in dezelfde periode. Het gebrek aan vol-doende aanbod op de markt van bestaande koopwoningen en op de nieuwbouwmarkt zet de dynamiek op de woningmarkt onder druk en stuwt de prijzen vooralsnog op. Dit blijkt uit de gegevens in de negentiende Monitor Koopwoningmarkt (derde kwartaal 2017).

 

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.