Cover
RAPPORT

Non-financial risk is meer dan ORM

Artikel Govert van Koningsveld & Matthias Geerse

In onze adviespraktijk zien wij de afgelopen jaren een verschuiving in vraagstukken van financial- naar non-financial risk (NFR). In dit artikel schetsen wij enkele externe ontwikkelingen die naar onze mening invloed hebben op deze vraagstukken en geven een oplossingsrichting hoe deze te borgen in de bedrijfsvoering.

Externe ontwikkelingen non-financial risk (NFR)

Na de financiële crisis is veel aandacht geweest voor het financieel risicomanagement. Hier ging het om vragen als waarom waren de risico’s onvoldoende in de prijs verwerkt, hoe robuust zijn de gehanteerde modellen en zijn de gehanteerde kapitaalbuffers toereikend? Mede door aanscherping van de regelgeving(o.a. IFRS9, AnaCredit en forbearance) staan bij de meeste financiële instellingen deze aanpassingen wel in de steigers. Nu staat bij bestuurders en toezichthouders juist non-financieel risico in de schijnwerpers. De aanleidingen hiervoor zijn divers en een aantal aspecten worden hier beschreven.

 

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.