Cover
RAPPORT

Nieuw leven voor verzekeraars

Volgens de Commissie Verzekeraars is de situatie voor vooral de levenssector zorgelijk. Kansen liggen er in op maat gesneden innovatieve producten.

Volgens de Commissie Verzekeraars is de situatie voor vooral de levenssector zorgelijk. Kansen liggen er in op maat gesneden innovatieve producten.

De Commissie Verzekeraars heeft op 5 maart 2015 haar rapport 'Nieuw leven voor verzekeraars' aangeboden aan de minister van Financiën. De commissie onderzocht de mogelijke belemmeringen en kansen voor de verzekeringssector. Minister Dijsselbloem (Financiën) zal binnenkort in een kabinetsreactie terugkomen op de aanbevelingen en constateringen.

Situatie verzekeringssector

De verzekeringssector staat volgens de commissie onder druk, vooral in de levenssector. Door de lage rente, concurrerende producten (zoals banksparen), te hoge kosten en de beschadigde reputatie van de sector. De commissie verwacht dat de sector de komende jaren verder zal krimpen. En dat heeft ook gevolgen voor de werkgelegenheid in de verzekeringssector.

Kansen voor de verzekeringssector

Om kansen te realiseren zal de sector moeten innoveren. Deze ruimte is het grootst bij levensverzekeraars, omdat schadeverzekeraars al volop innoveren. Door met producten te komen die beter aansluiten op de huidige behoeftes, kan de levensector de krimp beperken. Bijvoorbeeld door flexibele pensioenproducten voor de groeiende groep van zzp'ers. Door meer samenwerking op het gebied van toezicht biedt een gelijk speelveld tussen verzekeraars in de Europese Unie ook kansen.

De belangrijkste conclusies en aanbevelingen vindt u in de samenvatting van het rapport van de Commissie Verzekeraars.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.