Cover
RAPPORT

Het Register nr. 4

René Niessen: ‘Een domme ondernemer wordt ook niet belast voor niet-gemaakte winst’

Mensenrechten spelen in het materiële belastingrecht niet zo’n grote rol. In het boeterecht is de rechter minder terughoudend, zegt René Niessen bij wijze van voorschot op de afscheidsrede die hij op 7 september houdt als hoogleraar formeel belastingrecht aan de Radboud Universiteit.

Als advocaat-generaal adviseert hij de Hoge Raad over het al dan niet verwerpen van een cassatieberoep. Voor adviseurs en inspecteurs is er nog winst te behalen in het formele belastingrecht. In Het Register nr. 2018/4 leest u er meer over. Verder vindt u een bijdrage over contractuele uitsluiting of beperking van de aansprakelijkheid, wanneer samenwoners fiscale partners zijn en wanneer niet, en de fiscale woonplaats van een natuurlijk persoon. Ook bevat deze uitgave weer een overzicht van de belangrijkste jurisprudentie en een actueel wetgevingsoverzicht.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.