Cover
RAPPORT

Het Register nr. 2: Een nieuwe concernregeling voor de vennootschapsbelasting

Vakblad van het Register Belastingadviseurs

Het fiscale hart van menig belastingadviseur begint sneller te kloppen bij het horen van bekende namen van arresten als Avoir fiscal, Bachmann, Leur Bloem, Marks & Spencer en Cadbury Schweppes. Sinds 22 februari 2018 kan daar een naam aan worden toegevoegd, want met de uitspraak van het Europese Hof van Justitie in de gevoegde zaken X bv en X nv is vast komen te staan dat het Nederlandse regime inzake de fiscale eenheid strijdig is met het EU-recht. Weliswaar niet geheel onverwacht, maar het oordeel is uiteindelijk geveld. Het maakte een spoedreparatie nodig voor de korte termijn, maar de staatssecretaris heeft tegelijkertijd aangekondigd ook met een nieuwe concernregeling te komen.

In Het Register nr. 2019/02 leest u er meer over. Verder vindt u een interview met Bond van Belastingen-voorzitter Jurgen de Vries over het Parlement dat wonderlijk weinig weerwerk biedt en leest u meer over de onduidelijkheid rond mandatory disclosure en een verduidelijking van de aftrekbeperking aan- en verkoopkosten. Daarnaast bevat deze uitgave weer een overzicht van de belangrijkste jurisprudentie en een actueel wetgevingsoverzicht.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.