Cover
RAPPORT

Rabobank Cijfers & Trends

Accountants, administratiekantoren en belastingconsulenten

Perspectief

Volume neemt verder toe
Accountants profiteren van de aangetrokken economie en de toenemende private investeringen.
Voor 2017 verwachten wij groei (volumeontwikkeling >3%). De sector heeft te maken met blijvende prijsdruk, met name in audit en samenstelpraktijk. Een van de trends is dat advisering het (omzet)gat moet opvullen dat geslagen is door toenemende digitalisering en prijsconcurrentie in de accountancybranche. Vraag is hoe groot de markt is voor advies en of ondernemers bereid zijn hier extra voor te betalen. Nog weinig kantoren blijken in staat de dalende inkomsten uit de samenstelpraktijk met advies te kunnen opvangen. Onderscheidend vermogen is daarom essentieel. Daarbij komt dat tegenwoordig veel data en informatie online te vinden is en dus om echt toegevoegde waarde te bieden diepgaande kennis van de bedrijfsvoering en dynamiek van de waardeketen noodzakelijk is. Dit met name om de (financiële) vertaalslag te maken voor opdrachtgevers.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.