Cover
PUBLICATIE

Kwartaalbericht Woningmarkt

Meer verkopen en hogere woningprijzen

Het aantal verkopen én de huizenprijzen blijven naar verwachting ook komende kwartalen stijgen. Dit komt door de krapper wordende woningmarkt, de achterblijvende nieuwbouw en de verbeterde betaalbaarheid van koopwoningen.

Het aantal verkopen in het tweede kwartaal van 2016 bedroeg 50.315, bijna tienduizend meer dan het tweede kwartaal van 2015. De huizenprijs ligt nu 4,4% boven het niveau van een jaar geleden. Wij verwachten dat het aantal verkopen doorgroeit naar 200.000 tot 220.000 per jaar. En dat de prijzen dit en volgend jaar rond de 5% stijgen.

De regionale verschillen zijn groot: Amsterdam is op dit moment goed voor een kwart van de Nederlandse woningprijsstijging. Zonder Amsterdam zou de stijging in het tweede kwartaal van dit jaar niet 4,4% maar 3,4% zijn geweest.

 

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij-video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 25 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.