Cover
RAPPORT

Vastgoedupdate augustus 2018

Deelmarktupdate

De opgaande economische trend is ook in het tweede kwartaal de stuwende kracht achter het gebruik van vastgoed. We zien dat terug in hogere opnamecijfers en stijgende huren. Maar we zien ook tegengestelde bewegingen. Lang niet alle locaties profiteren en ondanks de huidige conjunctuur kunnen ondernemers, dus de gebruikers van vastgoed, in de problemen komen. In deze Vastgoedupdate behandelen we in vogelvlucht de verschillende deelmarkten van de vastgoedmarkt.

Geen snelle oplossing voor krapte woningmarkt
Medio 2018 is de mediane aanvangshuur in de vrije sector 2,2% hoger dan vorig jaar. De huurprijs per m2 steeg met 4,1% een stuk harder (bron: MVGM), omdat de gemiddelde grootte afneemt door kleine nieuwbouwwoningen. De prijsstijgingen van huur- en koopwoningen zetten vooral in steden de betaalbaarheid onder druk en dat beperkt veel huishoudens. Naar verwachting blijven de prijzen voorlopig stijgen. Alleen door een fors aantal woningen bij te bouwen kan de druk op termijn verlichten. Maar de afgifte van bouwvergunningen stagneert en de bouwsector heeft vooralsnog niet de mensen en middelen om de benodigde opschaling snel te realiseren.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.