Cover
RAPPORT

'Werkgevers, laat je mensen zien dat hun ontwikkeling nooit ophoudt'

Onderzoek naar personeelsbeleid

‘Hoe kunnen organisaties ervoor zorgen dat ze het personeel voor de toekomst in huis hebben? Dat is voor ons de hoofdvraag geweest voor het onderzoek,’ vertelt Bastiaan Starink. Samen met Richard Goldstein gaat hij in op het PwC-onderzoek naar organisatorische kenmerken van personeelsbeleid en de noodzaak dat werkgevers de wendbaarheid van hun personeel versterken.

In samenwerking met Lynda Gratton, professor management practice aan de London Business School, onderzocht PwC wat de belangrijkste organisatorische kenmerken zijn om het juiste personeel te werven en te behouden. Uit het onderzoek kwamen vijf actiepunten voor personeelsbeleid naar voren:

  •  verbeter de vitaliteit,
  •  bouw aan de sociale weerbaarheid,
  •  stimuleer de wendbaarheid,
  •  geef ruimte voor ondernemerschap en
  •  bied ruimte voor zelfstandigheid.
logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.