Cover
RAPPORT

The changing role of the CFO

How energy transformation is shifting the CFO focus

De elektriciteitsmarkt is snel aan het veranderen. Het is een transformatie met grote impact.

Een groot deel van het denken en handelen in de bestuurskamers van de nutsbedrijven, waar traditionele business modellen niet meer volstaan, wordt hiermee in beslag genomen. Technologische innovatie zorgt voor een bredere keuze voor klanten en biedt kansen voor een breder scala aan toetreders. Door de combinatie van het aanbod van technologie, de vraag van cliënten en de dreiging van nieuwe concurrenten komen er vraagstukken ter tafel die invloed hebben op strategie van het bedrijf en de rol van de CFO.

De rol van de CFO is aan het veranderen. De rol is steeds strategischer van aard, meer waarde- en toekomstgericht. De rol van de CFO bij energiebedrijven verandert echter nog sneller dan in de meeste andere branches. Dit komt doordat de rol niet alleen hervormd wordt door veranderingen in de rol van de CFO zelf maar ook door veranderingen binnen de energie sector zelf. Deze energie transformatie zorgt voor een andere technologische, markt- en klantcontext voor bedrijven in de sector.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.