Cover
RAPPORT

Solvency II

A comparison of the Dutch Life Insurance Market

De eerste Solvency and Financial Condition Reports gepubliceerd door Nederlandse schadeverzekeraars geven een beeld van relatief hoge kapitaalsvereisten in vergelijking met het vorige solvabiliteitskader. Beleggingsrendementen van schadeverzekeraars lijken niet voldoende om de kapitaalskosten te financieren. De kapitaalskosten zullen derhalve uit nieuwe productie moeten worden betaald, terwijl de winstgevendheid al onder druk staat. 

Voor levensverzekeraars zijn de nieuwe kapitaalseisen ook een uitdaging. De gepubliceerde cijfers laten zien dat er ruimte is om de risicorendementverhouding bij schade- en levensverzekeraars te verbeteren.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.