Cover
RAPPORT

Seizing the future

19th Annual Global CEO Survey - Insurance

19th Annual Global CEO Survey - Insurance. Dit rapport is een samenvatting van onze bevindingen in de verzekeringssector, gebaseerd op de antwoorden van 189 CEO’s van verzekeraars in 45 landen.

Onze belangrijkste bevindingen:

  • De verzekeringsmarkt is een van de meest disruptieve sectoren. In de ogen van CEO’s zijn overregulering, het tempo van technologische veranderingen, een verschuiving in het koopgedrag van de consument, en nieuwkomers op de markt de belangrijkste bedreigingen voor groei. Alleen in de entertainment en media sector is er meer disruptie gaande.
  • 64% procent van de CEO’s in de verzekeringssector verandert de manier hoe zij risico’s definiëren en beheren. De oorzaak ligt voornamelijk in veranderingen in hun eigen risicoprofielen en die van hun klanten – cyber- en geopolitieke risico’s staan hier hoog op de lijst.
logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.