Cover
RAPPORT

Marktstudie financiële functie 2015

Veranderen en vooruitkijken

Marktstudie financiële functie 2015

In deze marktstudie beschrijven we de meest recente inzichten in het presteren van de financiële functie, inclusief aspecten als bedrijfsmatig inzicht, efficiëntie en control. Daarbij kijken we niet alleen naar hoe de best presterende financiële functie er vandaag de dag uitziet, maar ook naar de uitdagingen waar de CFO in de toekomst voor zal komen te staan.

De succesvolle financiële functies zijn in staat hun operationele modellen aan te passen
als veranderde wensen en eisen vanuit de bedrijfsvoering daarom vragen.

De snelheid waarmee veranderingen op organisaties afkomen is bijzonder groot in deze tijd van globalisering, technologische ontwikkelingen en nieuwe verwachtingen van klanten. Om de financiële functie gelijke tred te laten houden met die veranderingen, is het noodzakelijk vooruit te blijven kijken en te anticiperen op de veranderingen in de markten. Dit rapport is gebaseerd op meer dan 400 benchmarkopdrachten die wij hebben uitgevoerd binnen een groot aantal sectoren. Het rapport bevat gedetailleerde gegevens van de deelnemende organisaties en onze eigen observaties uit de praktijk.

Waar komt het echt op aan?

Wij hebben zeven factoren gevonden waarop de best presterende financiële functies zich in het algemeen onderscheiden van gemiddeld presterende financiële teams. Gezamenlijk helpen deze factoren de financiële organisatie om te bepalen welke veranderingen noodzakelijk zijn en maken ze het mogelijk om adequaat te reageren op de ontwikkelingen in de markt. We benoemen deze zeven factoren hieronder kort; in de rest van dit rapport zullen we ze uitvoerig beschrijven.

1. Het leveren van toonaangevende prestaties

2. Functieoverschrijdende transformatie tot een succes maken

3. Het potentieel van lean finance

4. De groei naar een volwaardige businesspartnerrol

5. Technologie stelt bedrijven voor de keus: kansen benutten of achterop raken

6. Managementinformatie omzetten in een concurrentievoordeel

7. Op zoek naar meer efficiëntie? Het blijft een mensenzaak

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.