Cover
RAPPORT

InsurTech: A golden opportunity for insurers to innovate

PwC’s ‘Top Insurance Industry Issues in 2016’

In de verzekeringssector hebben meer dan 100 jaar weinig tot geen veranderingen plaatsgevonden. Echter zijn er in de laatste jaren een aantal interessante innovaties en nieuwe bedrijfsmodellen bijgekomen. Deze disruptie wordt met name gedreven door:

  • Veranderende verwachtingen van klanten. Klanten verwachten gepersonaliseerde verzekeringen. “One-size-fits-all” werkt niet langer.
  • Het hoge tempo van innovatie. De deeleconomie, zelfrijdende auto’s en internet-of-things brengen mogelijkheden tot radicale innovatie.
  • Toenemend aantal startups in de sector. Nieuwe spelers die snel kunnen innoveren dichten gaten in de markt waar de gevestigde verzekeraars dit nalaten.

 

In PwC’s ‘Top Insurance Industry Issues in 2016’ worden in detail de interne en externe veranderingen die gaande zijn bij verzekeraars beschreven. Daarnaast wordt er gekeken hoe verzekeraars hieruit concurrentievoordeel kunnen behalen. Één van deze Top Issues betreft InsurTech. In ‘InsurTech: A golden opportunity for insurers to innovate’ wordt middels zes kansen beschreven hoe verzekeraars voordeel kunnen behalen uit de disruptie die InsurTech met zich meebrengt. 

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.