Cover
RAPPORT

Insurance trends 2019

Digital transformation shifts from threat to opportunity

Verzekeraars moeten goed gaan nadenken met welke partijen zij willen samenwerken om het verzekeringsproduct van de toekomst te gaan leveren. Het aansluiten op bestaande en het opbouwen van nieuwe ecosystemen staat hierbij centraal. Deze ecosystemen rondom bijvoorbeeld ‘home’, ‘smart mobility’ en ‘vitality’ worden belangrijker nu verzekeraars hun dienstverlening verbreden van het vergoeden van gedekte schade naar steeds meer ook het voorkomen daarvan.

Dat zegt PwC-specialist Matthijs Kortenhorst naar aanleiding van de publicatie van Insurance Trends 2019 dat ingaat op de resultaten van de 22ste CEO Survey toegespitst op de verzekeringsbranche. Een van de belangrijkste conclusies uit dit rapport is dat verzekeraars nieuwe technologie veel meer gaan zien als een kans dan als een bedreiging. Vorig jaar was 51 procent van de wereldwijd ondervraagde bestuurders van verzekeringsmaatschappijen nog zeer bezorgd over de snelheid van de technologische ontwikkelingen. Dit jaar is dat percentage teruggelopen naar 31 procent. In 2018 beschouwde 22 procent van de ondervraagde CEO’s de komst van nieuwe toetreders nog als een bedreiging tegen tien procent dit jaar.  

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.