Cover
RAPPORT

How InsurTech is reshaping Insurance

Opportunities await

FinTech is inmiddels een bekend begrip in de verzekeringssector: 74% van de respondenten ziet de disruptie die FinTech met zich mee brengt als een uitdaging. Er zit echter een groot verschil tussen het waarnemen van de disruptie en de daadwerkelijke bereidheid van verzekeraars om hierin te investeren. Zo beweert 43% van de organisaties dat zij FinTech als een belangrijk onderdeel van hun kernstrategie zien, maar slechts 28% van de bedrijven is daadwerkelijk de mogelijkheid rondom partnerships met FinTech bedrijven aan het onderzoeken en zelfs minder dan 14% laat weten actief deel te nemen in zulke programma’s.

De gevestigde verzekeraars die momenteel vooral gericht zijn op de inhaalslag met hun concurrenten rondom klantgerichtheid en andere actuele trends missen de boot om proactief te worden op het gebied van FinTech. Zij moeten een duidelijke en consistente boodschap uitdragen waarin zij het belang van InsurTech inzien en zich daar ook naar gedragen. Alleen dan zullen deze bedrijven tot de koplopers worden gerekend in het nieuwe verzekeraarstijdperk.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.