Cover
RAPPORT

Heeft u een toekomstbestendige beloningsstructuur voor bestuurders?

Executive and non-executive remuneration survey

 

 

 

 

Beloningsbeleid van bestuurders voortdurend onderwerp van discussie
De gekozen gespreksonderwerpen op aandeelhoudersvergaderingen laten zien dat beloningsbeleid van bestuurders een belangrijk en voortdurend onderwerp van discussie is voor bedrijven, aandeelhouders en belanghebbenden. Gezien de vele invloeden en diverse onderwerpen weten we dat bestuurdersbeloningen geen makkelijke oplossingen biedt. De kwaliteit van de beloningsstructuur heeft direct impact op zowel de interne organisatie als de maatschappij in het geheel. Aandeelhouders leggen druk op organisaties voor naleving of aanpassing van de huidige beloningsstructuur. Daarnaast resulteert het afwijken van regelgeving of door de markt bepaalde standaarden snel in negatieve publiciteit. De druk op het beloningsbeleid neemt toe door de ontwrichtende invloed van de kostendruk, veranderingen in de regelgeving, concurrentie van nieuwkomers en de toenemende invloed van belanghebbenden.

Executive and non-executive remuneration survey 2018
Met behulp van onze jarenlange ervaring binnen het veld van bestuurdersbeloningen en eerdere onderzoeken, hebben wij een rapport gepubliceerd dat onderwerpen als gelijke beloning, aanbevolen ondernemingsbestuur en passend belonen bespreekt, te weten het Executive and non-executive remuneration survey 2018. Hiermee willen we u graag inzicht geven in de mogelijk uitdagingen die u te wachten staan.

Gelijke tred houden met de markt
We zien dagelijks dat ondernemingen worden geconfronteerd met technologische vernieuwingen en juridische aanpassingen waardoor ze moeite hebben om gelijke tred te houden met de markt. Om relevant te blijven is het belangrijk om te weten wat er speelt in de markt en wat de impact is van innovaties. Wij helpen hierbij door een beeld te schetsen en te adviseren over de beloningsstructuren.

 

 

 

 

 

 

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.