Cover
RAPPORT

Een nieuwe toekomst voor bankieren?

Impact PSD2

In 2018 gaat er veel veranderen voor Europese banken en payment operators. De herziene Directive on Payment Services (PSD2), die in januari van kracht wordt, legt het fundament voor open bankieren, waarbij derde partijen toegang krijgen tot de klantgegevens en infrastructuur van banken.

PSD2 zal de toegangsdrempels verlagen voor derde providers zoals FinTechs, en zal de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen stimuleren. EU-leden moeten substantiële veranderingen doorvoeren om voor de deadline in januari te voldoen aan de nieuwe regelgeving – daarom vraagt PSD2 onmiddellijke aandacht.

PwC heeft dan ook een Europees PSD2-initiatief opgestart. Een multidisciplinair team van toonaangevende experts kan u helpen bij het beoordelen van de consequenties van PSD2, het ontwerpen van de beste oplossingen én het efficiënt en effectief implementeren daarvan. Wij willen onze klanten helpen bij het analyseren van de uitdagingen en het vinden van de kansen die PSD2 ze biedt.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.