Cover
RAPPORT

Economic Crime Survey Nederland 2014 - deel 2

Cybercriminaliteit tegen Nederlandse organisaties: een digitale dreiging

De bevindingen van het onderzoeksrapport ‘Cybercriminaliteit tegen Nederlandse Organisaties: een digitale dreiging’ geven aan dat een kwart van de Nederlandse bedrijven en instellingen in de afgelopen twee jaar is geconfronteerd met één of meer cybercrime-incidenten. Vooral de zorg- én onderwijssector zijn kwetsbaar.

Andere bevindingen uit dit cybercrime-onderzoek zijn:

  • Veel meer bedrijven en instellingen dan de nu geconstateerde 23 procent zijn het slachtoffer van cybercriminaliteit. De deskundigheid op het gebied van cybercriminaliteit schiet over de hele linie tekort.
  • Instrumentele cybercriminaliteit komt net zo vaak voor als cybervandalisme. De dader komt meestal van buiten de organisatie.
  • 42 procent van de slachtoffer-organisaties beschikt over een compliance programma.
logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.