Cover
PUBLICATIE

Digitalisering en robotisering vragen om employagility

De toekomst van de arbeidsmarkt in de zakelijke en financiële dienstverlening.

Bij onze klanten uit de zakelijke en financiële dienstverlening horen wij geregeld discussies over de toekomst van werk en de arbeidsmarkt in hun sectoren. Zij vragen zich onder meer af wat trends als digitalisering en robotisering voor hun eigen sector betekenen.

De gevolgen van die technologische veranderingen staan niet op zichzelf, want er gebeurt veel rondom banen, werk en werknemer. Hoe bijvoorbeeld om te gaan met de moderne werknemer die om steeds meer flexibiliteit vraagt? En hoe invulling te geven aan de toenemende eigen behoefte aan flexibiliteit, zoals het op projectbasis willen inzetten van medewerkers?

Aan het onderzoek hebben ruim honderd personen van veertig grote zakelijke en financiële dienstverleners meegewerkt. Wij hebben gevraagd wat hun verwachtingen zijn van de arbeidsmarkt in 2025, en in hoeverre zij zich al voorbereiden op wat zij verwachten dat komen gaat. Die lijnen doortrekkend hebben wij nagedacht over hoe de beste voorbereiding er dan zou kunnen uitzien. Want dát de arbeidsmarkt een complete gedaanteverandering zal ondergaan, daar twijfelt niemand meer aan. Het lijkt erop dat het om allerlei redenen verstandig is om daar zo vroeg mogelijk op te anticiperen: de op ons afkomende veranderingen gaan snel, terwijl aanpassingen rondom werk en arbeid zorgvuldigheid en dus tijd vragen.

Als we alle ontwikkelingen – met digitalisering en robotisering voorop – tezamen bekijken, dan is er één woord dat voor zowel werkgevers als werknemers samenvat wat ervoor nodig is om te floreren op de arbeidsmarkt van 2025, en in feite ook al op de arbeidsmarkt van vandaag: employagility. Met employagility bedoelen wij ‘het vermogen van werkgevers en werknemers om snel te reageren op veranderingen om op die manier toegevoegde waarde te kunnen blijven leveren’. Hoe wendbaar zijn je mensen, en is daarmee je organisatie? En hoe wendbaar ben je zelf? Dat is de vraag waar het om draait.

Wij hopen dat dit rapport u nuttige inzichten biedt waarmee u nu al de employagility van uw eigen organisatie kunt vergroten. 

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.