Cover
RAPPORT

Digital Transformation of Tax Administration

Digitale Transformatie van Belastingdiensten

Als burgers in een wereldeconomie eisen we een betere, transparante en meer toegankelijke betrokkenheid met mensen, bedrijven en overheidsinstanties in ruil voor producten, diensten en ervaringen.

Onze verwachtingen ten aanzien van dienstverlening worden constant gevoed door de dagelijkse ervaringen die we hebben met technologie. Of het nu gaat om winkelen, reizen, bankieren, nieuws, gaming of sociale media, digitale transformatie omarmt ons met een toenemend tempo. Het brengt ongekende volumes aan waardevolle data en inzichten met zich mee, met als gevolg dat veel nieuwe kansen ontstaan.  

Als het gaat om het genereren, verzamelen en managen van de inkomsten die elk land nodig heeft om in staat te zijn te groeien en om succesvol te zijn is het belangrijk om de vraag te stellen hoe belastingdiensten zich aanpassen om te kunnen voldoen aan de hoge verwachtingen van bedrijven, overheden en potentiële investeerders. Welke belastingdiensten omarmen digitale tax technologieën en zien kansen ontstaan – gecreëerd door nieuwe inzichten – uit belasting- en omzetinformatie?

Om in staat te zijn de bovenstaande (en aanvullende) vragen te kunnen beantwoorden, hebben fiscale experts van Microsoft en PwC samengewerkt om een reeks nieuwe publicaties te schrijven die laten zien hoe belastingdiensten de uitdagingen van digitale transformatie tackelen om de ambitie van economische groei te kunnen realiseren. Hoe kan technologie positieve verandering versnellen en hoe moet de weg naar succes gerealiseerd worden?

De volgende publicaties zullen zien op advanced analytics, de benodigde vaardigheden, de kracht van data en de rol van een digitale tax infrastructuur in het creëren van efficiëntie, het managen van complexe juridische verandering en het faciliteren van een gezonde en stabiele economische groei.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.