Cover
RAPPORT

Bouwen aan digitaal vertrouwen

Tien kansen voor bedrijven om digitaal vertrouwen op te bouwen.

Tien kansen voor bedrijven om digitaal vertrouwen op te bouwen
Voor het creëren van een veilige digitale wereld is vertrouwen in mensen, processen en technologie van cruciaal belang. Om dat vertrouwen op te bouwen moeten organisaties, regelgevers en consumenten alert zijn om de uitdagingen die de door technologie gedreven maatschappij met zich meebrengt, aan te pakken. Uit onze Digital Trust Insights Survey blijkt echter dat veel bedrijven nog onvoldoende aandacht besteden aan hun bescherming tegen onder meer cyberaanvallen.

‘In de huidige digitale wereld, waarin organisaties steeds meer technologie toepassen en we steeds meer met elkaar zijn verbonden, hebben bedrijven de verantwoordelijkheid de digitale risico’s zo klein mogelijk te maken’, zegt Gerwin Naber, leider van de cybersecurity-praktijk van PwC. ‘Uit ons onderzoek blijkt echter dat slechts de helft van de middelgrote en grote bedrijven in de belangrijke sectoren als de financiële dienstverlening, gezondheidzorg, consumentenmarkten en technologie, media en telecom bezig is hun veerkracht bij cyberaanvallen te vergroten. En van die groep is minder dan de helft tevreden over de manier waarop hun bedrijf zijn verdediging tegen hackers heeft getest.’

De Digital Trust Insights Survey is de opvolger van de Global State of Information Security® Survey, het wereldwijde onderzoek over cybersecurity dat PwC al twintig jaar uitvoert. Voor de enquête hebben we drieduizend bestuurders en managers in 81 landen ondervraagd. Op basis van hun reacties hebben we tien tips geformuleerd die organisaties helpen hun security en privacy te verbeteren en het vertrouwen van de consument te vergroten. ‘Het creëren van digitaal vertrouwen moet je zien als een waardecreërende reis. Daarbij moet je als organisatie zorgen dat je de juiste mensen, de juiste middelen en de flexibiliteit hebt om het eindpunt, het uitstralen van digitaal vertrouwen, te bereiken’, aldus Naber.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.