Cover
RAPPORT

Banking & Capital markets 2020

Is your business equipped with a tax function for the future?

Wereldwijd bevinden zowel het fiscale landschap als de bank- en kapitaalmarktensector zich in een staat van snelle en constante veranderingen, hoofdzakelijk als gevolg van een sterkere globalisering en hoogwaardige technologie. Deze veranderingen zijn direct van invloed op de functie en verwachting van een fiscale afdeling. Is jouw bedrijf voorbereid op de uitdagingen van 2020? Zo niet, weet de fiscale afdeling wat deze moet doen om zijn functie in 2020 te optimaliseren?

Een fiscale afdeling moet niet alleen de veranderingen in het internationale belastingbeleid en de basiseisen ten aanzien van naleving bijhouden, maar ook de veranderingen binnen de activiteiten van een onderneming die worden aangestuurd door de individuele organisatie, de sector als geheel en de ruimere markt. De technologie zorgt voor een ongekende verandersnelheid op alle gebieden. Wil een fiscale afdeling voorbereid zijn op 2020 en daarna, dan moet deze nu actie ondernemen:

Stap een: Beoordeel de huidige vorm van de fiscale afdeling

Stap twee: Ontwikkel de toekomstige vorm van de fiscale afdeling

Stap drie: Ontwikkel een hervormingsplan

We zijn van mening dat de organisatie van een typisch fiscaal team er in 2020 heel anders uit zal zien. Ook de rol van de fiscale afdeling en de verwachtingen over hoe de fiscale afdeling zijn diensten levert zullen veranderen. Fiscale afdelingen krijgen te maken met nieuwe regels, nieuwe risico’s en nieuwe verwachtingen.

Om ook na 2020 concurrerend te blijven moeten we zes kernprioriteiten stellen:

·       Proactief beheer van risico, regelgeving en kapitaal
·       Zorgen voor een krachtiger cultuur en gedrag
·       Herbepalen van het businessmodel
·       Strategische vernieuwing van het operationeel model
·       Innovaties mogelijk maken en de capaciteiten om deze te bevorderen
·       Krijgen van een informatievoorsprong

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.