Cover
PUBLICATIE

Is ‘opting out’ voor zzp’ers in?

Blog Pensioen

Al jaren wordt gesproken over een passende pensioenoplossing voor zzp’ers, maar tot concrete maatregelen die echt effect hebben, heeft dit nog niet geleid. Er is sprake van een patstelling: verplichte pensioenopbouw willen veel zelfstandigen niet en vrijwillig een pensioen regelen doet men vaak niet.

In de pensioendiscussie wordt steeds vaker gesproken over de mogelijkheden van een pensioendeelname op basis van opting out. Zo wordt dit in het uitgelekte conceptpensioenakkoord (Telegraaf 30 mei 2018) een ‘goed alternatief’ genoemd.

In een systeem met de mogelijkheid van opting out wordt de keuzevrijheid van de zzp’er in stand gehouden. Hij of zij kan besluiten eruit te stappen, maar met automatische deelname wordt voor velen ook een drempel weggenomen om te sparen voor de oude dag.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.