Cover
RAPPORT

SEO en Elsevier's Studie & Werk 2016

De arbeidsmarktpositie van pas afgestudeerde hoger opgeleiden

Sinds 1997 brengt SEO Economisch Onderzoek jaarlijks in opdracht van weekblad Elsevier de arbeidsmarktpositie in kaart van pas afgestudeerde hoger opgeleiden. In het onderzoek worden achtduizend afgestudeerden van de Nederlandse hogescholen en universiteiten ondervraagd door middel van een schriftelijke enquête. Centraal in het onderzoek staat de vraag met welke studie afgestudeerden uit het hoger onderwijs op dit moment de beste papieren hebben op de arbeidsmarkt. Vandaar ook de naam van het onderzoek: 'Studie & Werk'.

20 jaar 'Studie & Werk'
Studie & Werk omvat alle bekostigde opleidingen in het hoger onderwijs, gegroepeerd in 62 hbo-bachelor en 54 wo-master opleidingsclusters. De belangrijkste uitkomsten worden elk jaar gepubliceerd in weekblad Elsevier. Daarnaast brengt SEO Economisch Onderzoek een rapport uit, met daarin de wetenschappelijke verantwoording van het onderzoek. Daarbij zitten twee statistische bijlagen met gegevens over de arbeidsmarktpositie voor alle in het onderzoek onderscheiden studierichtingen.
 
De resultaten zijn te zien op bestebanen.elsevier.nl. Het rapport 'Studie & Werk 2016' en de statistische bijlagen zijn hieronder gratis te downloaden (in pdf-formaat):

 

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.