Cover
RAPPORT

Insurance Distribution Directive

De impact van nieuwe Europese richtlijn Insurance Distribution Directive (IDD) op de Nederlandse verzekeringsmarkt

De verwachting is dat per februari 2018 de nieuwe richtlijn ‘Verzekeringsdistributie’ in Nederland van kracht wordt. De richtlijn heeft een wijziging van de Wet op het financieel toezicht tot gevolg en komt voort uit de Europese richtlijn ’Insurance Distribution Directive’ (IDD). Doel is om meer transparantie te bieden aan consumenten betreffende beloningen en provisies.

Daarmee beoogt Europa een gelijk speelveld te creëren voor alle marktpartijen. Daarnaast heeft de richting als doel om producten beter aan te laten sluiten bij de vraag van de consument gericht op betere bescherming van de consument.

Na het lezen van dit document bent u als verzekeraar, tussenpersoon of organisatie die verzekeringen als aanvullend goed of dienst verkoopt, op de hoogte wat de richtlijn Verzekeringsdistributie inhoudt. Daarnaast geeft dit document inzicht in de belangrijkste aandachtsgebieden voor implementatie en biedt het een checklist die als basis kan dienen voor een concreet plan van aanpak.

Bron: Voogt Pijl & Partners

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.