Cover
RAPPORT

In 10 stappen voorbereid op de AVG

Privacywetgeving binnenkort van toepassing

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Organisaties die persoonsgegevens verwerken krijgen dan meer verplichtingen. De nadruk ligt - meer dan nu - op de verantwoordelijkheid van organisaties om te kunnen aantonen dat zij zich aan de wet houden. Dat vergt een gedegen voorbereiding.

Als organisatie kunt u nu al stappen ondernemen om straks klaar te zijn voor de AVG. Onderzoek alvast of u uw huidige processen, diensten en goederen op bepaalde punten moet aanpassen om te voldoen aan de AVG.

Voorbereid in 10 stappen

Om u op weg te helpen, heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) de 10 belangrijkste stappen (pdf) voor u op een rijtje gezet. Dat zijn:

 

Guidelines

Daarnaast publiceert de AP samen met de andere Europese privacytoezichthouders guidelines die bepaalde begrippen uit de AVG verduidelijken. De volgende guidelines zijn al beschikbaar:

Er volgen in de loop van 2017 nog guidelines over:

  • administratieve boetes;
  • certificering;
  • profiling;
  • toestemming;
  • transparantie;
  • meldplicht datalekken;
  • internationaal gegevensverkeer.
logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.