Cover
RAPPORT

Digital Marketing Scorecard 2016

onafhankelijk onderzoek onder 25 verzekeraars

Ditzo eindigt op de eerste plaats in de Digital Marketing Scorecard 2016 waarin een meerderheid van verzekeraars een onvoldoende scoort. CACI concludeert, uit onafhankelijk onderzoek onder 25 verzekeraars, dat in veel gevallen digitale marketing activiteiten niet op orde zijn.

Het benchmark onderzoek

In het onderzoek zijn de meest impactvolle kanalen voor iedere verzekaar beoordeeld. Deze zijn verdeeld in 76 factoren binnen 8 deelgebieden. Het gaat hierbij om basisprincipes die eenvoudig te implementeren zijn, zoals het gebruik van sitelinks in Google Adwords advertenties en de inzet van dynamische banners. Aan de hand van de scores is de Digital Marketing Scorecard 2016 tot stand gekomen – een overzicht van hoe effectief verzekeraars hun digitale marketing kanalen inzetten.

Mogelijkheden affiliate marketing en social media onbenut

Uit de Digital Marketing Scorecard komt naar voren dat vooral affiliate marketing en social media aandachtsgebieden zijn voor verzekeraars. In enkele gevallen is er niet eens een affiliate programma beschikbaar, terwijl dit een uitermate geschikt kanaal is voor acquisitie van klanten. Ook zien we dat vooral de commerciële inzet van social media bij veel verzekeraars zeer beperkt is.

Online labels laten het liggen

Verder valt op dat digital marketing bij de online labels van grote verzekeringsmaatschappijen zoals CZdirect en Zekur onderbelicht is.

Uitzondering is Ditzo: zij laten met hun score zien dat zij op de goede weg zijn, al domineren zij ook niet over alle kanalen. Daarnaast presteren uitvaartverzekeraars bijzonder goed met twee bedrijven in de top-5 van de lijst.

Begin met de basics

Ruud Verdellen, directeur CACI, zegt hierover: “Waar veel bedrijven zich richten op digitale transformatie, wat normaal gezien voor de middellange termijn is, blijkt er aan de basis veel fout te gaan. Er zijn dus legio kansen om zaken op korte termijn te verbeteren en een goede basis te leggen voor de langere termijn.”

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.