Cover
RAPPORT

Big data vs Small Data, David vs Golliath

Big Data applicaties binnen verzekeraars

De effecten van Big data waren al eerder bij Google en Amazon doorgedrongen bij groter publiek en dringen nu ook binnen de verzekerings wereld door: Google is al actief binnen de auto verzekeringen branche, en verschillende Nederlandse verzekeraars creëren nu binnen hun bedrijf aparte entiteiten die zich enkel richten op pricing via data analyse. Een van de gevolgen van deze ontwikkelingen is dat het beroep “Data Scientist” in 2016 voor het eerst als beste baan wordt erkent (http://www.careercast.com/jobs-rated/best-jobs-2016).

Bovenstaande onderwerpen kwamen ook ter sprake tijdens het VSAE actuariaat congres 2017 (http://www.actuariaatcongres.nl/).

Dit is de presentatie over Big Data applicaties binnen verzekeraars door:

drs. Servaas Houben, AAG-FIA, CFA, FRM
Manager Actuariaat ENNIA

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.