Cover
RAPPORT

Vertrouwensmonitor Banken 2017

Hoeveel vertrouwen hebben consumenten in de bankensector en in hun eigen bank?

De NVB laat jaarlijks onderzoeken hoeveel vertrouwen consumenten hebben in de bankensector en in hun eigen bank. Ook publiceert zij de individuele scores van het Klantbelang Dashboard van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De resultaten staan in de Vertrouwensmonitor Banken.

“Een nieuwe kabinet met grote ambities, onder andere op schuldenaanpak. Banken werken graag mee aan die ambities. We kunnen bijdragen aan het voorkomen en aanpakken van schulden”, aldus Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken in het openingsgesprek onder leiding van host Diana Matroos. “Het monitoren van het consumentenvertrouwen en inzicht verkrijgen in de prestaties van banken blijft belangrijk. Daarom werken banken samen aan deze Vertrouwensmonitor Banken. Uit onafhankelijk GfK-onderzoek onder 23.000 consumenten blijkt dat het vertrouwen in de sector weliswaar niet hoog is. Maar dat er voor het eerst een lichte stijging waarneembaar is. Dat is goed nieuws.”

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.