Cover
RAPPORT

Vier trends in Alternative Lending

Welke trends in 2018 hebben invloed op het landschap van de alternatieve kredietverlening?

Voor Alternative Lending wordt 2018 een enerverend overgangsjaar. De bemiddelende rol van banken zal verder afnemen en nieuwe spelers zullen marktaandeel winnen. De digitale transformatie, mogelijk gemaakt door nieuwe technologieën als Blockchain, biedt nieuwe dimensies van interactie, risicotransparantie en klantkennis.

Tegelijkertijd zal de markt voor Alternative Lending volwassener en geïnstitutionaliseerd worden. Voorspellende analytische vaardigheden zullen nieuwe kredietmogelijkheden aan het licht brengen en zorgen voor een betere waardering van risico. Open Architecture en Open Network Collaboration zullen uiteindelijk leiden tot betere producten en diensten voor klanten. De opkomende spelers zullen financieringsmogelijkheden bieden aan veel innovatieve bedrijven en consumenten die op dit moment wellicht geen toegang hebben tot concurrerende financiering. Technologiegedreven kredietoplossingen zullen gemeengoed worden.

Ik ga uit van een dynamische markt met krappe deadlines - en verschillende mogelijkheden voor spelers die duidelijk toegevoegde waarde bieden.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.