Cover
RAPPORT

Hoe zouden we impact kunnen of moeten meten?

De focus verschuift

Verantwoord beleggen en de integratie van milieu-, sociale en governance-factoren (ESG) in het beleggingsproces zijn normaal geworden. De focus schuift nu snel op richting het beoordelen van de werkelijke impact van bedrijven op de samenleving en het milieu. Het blijft voor analisten lastig om deze impact te meten, maar verbeterde rapportages en transparantie, meer databronnen en de standaardisatie van meetmethoden zullen in de komende jaren zorgen voor verbetering. Ook de beoordeling van fondsen op duurzaamheid en impact zou versterkt worden als de kernelementen ‘engagement’ en ‘intentionaliteit’ worden meegenomen, aldus NN Investment Partners (NN IP).

 

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.