Cover
RAPPORT

5 Brandende vragen van institutionele beleggers over Alternative Credit

Investment view

Alternative Credit is een dynamische en tamelijk ingewikkelde beleggingscategorie die zich al enige jaren sterk ontwikkelt. Onder Alternative credit verstaan wij leningen die worden afgesloten op de private markt en die derhalve niet publiek verhandeld worden. De mogelijkheden variëren van leningen voor residentieel en commercieel vastgoed, financiering van bedrijven en de aanleg van infrastructuur tot het stimuleren van de export middels kredieten. Ze bieden investeringsmogelijkheden die vooral populair zijn onder institutionele beleggers als instrument om extra rendement en meer diversificatie te genereren. NN Investment Partners (NN IP) verzamelde en beantwoordde de vijf meest brandende vragen die op dit moment leven onder institutionele beleggers.

Vraag 1: Is het risico van private leningen niet aanzienlijk hoger in vergelijking met een publiek verhandelbare obligatie?

Vraag 2: Hoe verhoudt Alternative Credit zich tot andere investeringscategorieën?

Vraag 3: Wat is de financiële  toegevoegde waarde van een Alternative Credit belegging?

Vraag 4: Is een belegging in Alternative Credit niet extreem illiquide?

Vraag 5: Is dit wel een goed moment om in te stappen in Alternative Credit?

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.