Cover
RAPPORT

Personeel met schulden

Een peiling over financiële problemen op de werkvloer

62% van de werkgevers heeft te maken met personeel met financiële problemen. Een werkgever is al snel 13 duizend euro per jaar kwijt aan een werknemer met financiële problemen die voltijds werkt en een modaal salaris verdient.

Dit blijkt uit het rapport ‘Personeel met schulden’ van het Nibud. Werkgevers krijgen pas laat zicht op de geldproblemen van hun personeel.

Auteurs: Anna van der Schors en Gea Schonewille

Risico voor de organisatie

57 procent van de werkgevers ziet personeel met schulden als een groot risico voor de organisatie. De kosten zitten met name in het verwerken van het loonbeslag, (ziekte)verzuim en productiviteitsverlies. Daarnaast kan het bedrijf nog risico lopen vanwege diefstal, fraude en het feit dat personeel met geldproblemen vatbaarder is voor omkoping en chantage.

De belangrijkste resultaten

  • Een derde van de werkgevers vindt financiële problemen van werknemers een reden een contract niet te verlengen.
  • Bijna één op de vijf ziet het als een reden voor ontslag.
  • Meer dan de helft van de werkgevers denkt dat werknemers hiervoor bang zijn.
  • Driekwart van de werkgevers vindt dat de financiële gezondheid van werknemers een belangrijk onderdeel van het HR-beleid is.
  • 80 procent van de werkgevers wil werknemers met geldproblemen graag ondersteunen.
logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.