Cover
RAPPORT

Keuzeproces bij financieel advies (2017)

Consumenten vinden financieel adviseurs vaak te duur.

De meeste mensen krijgen op enig moment (of meerdere momenten) in hun leven te maken met belangrijke financiële beslissingen, waarvan zij niet direct alle consequenties kunnen overzien. Bijvoorbeeld bij de aankoop van een huis, het regelen van inkomen na de pensioendatum of het afdekken van risico op inkomensterugval door overlijden. In dergelijke gevallen kan het raadzaam zijn om een financieel adviseur te raadplegen.

Sinds de invoering van het provisieverbod in 2013 betalen consumenten direct een bepaald bedrag voor een financieel advies, waar voorheen de kosten vaak verwerkt waren in het product (zoals een hypotheek) dat uiteindelijk werd aangeschaft. Hierdoor hebben consumenten meer inzicht in de kosten van het advies gekregen, maar tegelijkertijd kan dit de drempel om een financieel advies aan te vragen verhogen.

In dit onderzoek zijn 1.512 Nederlanders tussen de 18 en 67 jaar ondervraagd over hun motieven om bij belangrijke financiële beslissingen wel of niet een financieel adviseur in te schakelen. Een van de vragen van dit onderzoek is of de rechtstreekse betaling aan de adviseur van invloed is op de beslissing om al dan niet financieel advies in te winnen. Maar ook andere factoren die op deze beslissing van invloed zijn komen aan bod.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.